e-MP Meertraps hogedrukpompen

Lowara : Meertrapspompen :

De uitermate veelzijdige gegoten meertrapspomp vor hoge druk

Er is eindelijk een robuust en betrouwbaar pompsysteem voor praktisch elke hogedruktoepassing. De Lowara e-MP meertrapspomp vor hoge druk combineert Xylem’s jarenlange ervaring, kennis en expertise om een krachtige en efficiënte oplossing te creëren voor klanten in de industrie, landbouw en gebouwentechniek. Ontworpen om op meerdere manieren toegepast te worden, biedt de Lowara e-MP altijd de oplossing die u zoekt.

Voordelen

Eenvoudige integratie

De e-MP is eenvoudig integreerbaar en zeer kosteneffectief in nagenoeg elke hogedruktoepassing. Dit dankzij zijn fexibele mechanische configuratie en de eerste waaier aan de zuigzijde, welke volledig nieuw ontworpen is. Hij beschikt over extreem hoge zuigkracht om te voldoen aan de eisen van warmwater- en condensaat toepassingen.

Veiligheid

De veiligheid van uw mensen staat voorop. Bescherm uw mensen en waarborg de continue werking van uw installatie met de e-MP. De e-MP beschikt over ingebouwde beveiligingen, zoals een zelfreinigende afdichtingskamer voor verontreinigde vloeistoffen. Daarnaast kunt u de veiligheid controleren en bewaken door de pomp aan te sluiten aan de Xylem Hydrovar of een ander intelligent systeem.

Energiebesparing

Draag uw steentje bij aan een beter milieu. De zeer efficiënte hydrauliek van de e-MP wordt geoptimaliseerd door stromingsberekeningen en U-bochtkanalen, wat voor een ideale doorstroming van de gepompte vloeistof in elke fase zorgt. Dit reduceert zowel de levenscycluskosten als de energievraag, wat de pomp MEI-waarden geeft boven de internationale eisen.

Planbare service

Plan en waarborg de continue werking van uw installatie met de hulp van optionele sensorinterfaces van de e-MP. Druk-, temperatuur- en trillingssensoren kunnen op deze mechanische interfaces geïnstalleerd worden. Door ze aan te sluiten op een intelligent monitoringsysteem, kunt u zelf een preventief onderhoudsschema opstellen voor de pomp.

Minder slijtage

Zorg voor een continue werking en verminder onderhoudsbehoeften en operationele kosten dankzij een reeks slimme designkenmerken en materialen, die de levensduur van de e-MP en zijn onderdelen verlengt. Zo zijn de nieuw ontworpen glijlagers aan de zuigzijde gemaakt van wolfraamcarbide en worden ze elastisch ondersteund om extreme trillingen en schokken op te vangen. De gebalanceerde dichtingshouder reduceert de axiaal krachten van de lagers en de belasting op de mechanische asafdichting. Het uiteindelijke resultaat is een efficiëntere, doeltreffendere werking.

Eenvoudig onderhoud

Geen ongewenste kosten en weinig onderhoud? De Lowara e-MP is eenvoudig te onderhouden dankzij het slimme, eenvoudige en modulaire ontwerp. De lager aan aandrijfzijde, de mechanische asafdichting en de gebalanceerde dichtingshouder zijn allen eenvoudig toegankelijk zonder de pomp uit het leidingsysteem te halen. Door de modulaire opbouw van de e-MP, wordt het aantal benodigde onderdelen om het volledige werkgebied te dekken geminimaliseerd, wat de montage en het beheer van onderdelen vereenvoudigt.

Configuraties

Lowara e-MPA ring section pumpe-MPA

Axiale inlaat dus een zeer lage NPSH

 

Lowara e-MPR ring section pumpe-MPR

Radiale inlaat met flexibele richting aanzuigsproeikop

 

 

e-mpd-webe-MPD

Radiale inlaat met flexibele richting aanzuigsproeikop en dubbele lagers voor een inlaatdruk tot 40 bar

 

 

e-MPV

Compacte voetafdruk verticale versie

 

 

 

Materiaalopties

Pompbehuizing: gietijzer, nodulair gietijzer, staal, roestvrijstaal (AISI 316), duplex roestvrijstaal, super duplex roestvrijstaal

Waaier: gietijzer, brons, roestvrijstaal (AISI 316), duplex roestvrijstaal, super duplex roestvrijstaal

Elastomeren:  EPDM, FPM

Asafdichting: Mechanische afdichting, patroonafdichting, zachte verpakking

Specificaties

  • Opbrengst: tot 850 m³/h
  • Opvoerhoogte: 950 m
  • Stroomtoevoer: driefase 50 en 60 Hz
  • Vermogen: van kW up tot 1.250 kW
  • Maximum druk: 100 bar
  • Vloeistoftemperatuur: van -25°C tot +140°C (optioneel tot +180°C)
XylectSelection tool for Xylem Products

Xylem Water Solutions Netherlands

B.V.Pieter Zeemanweg 240
Dordrecht, Zuid-Holland 3316 GZ
Netherlands
Phone: +31 78 654 84 00
Fax: +31 78 651 09 36

Email: xylemwatersolutionsnl@xyleminc.com